Zsófilózgatások, szubjektív meglátások, élmények és vélemények

Sophyl Moments

Sophyl Moments
Zsófilózgatások, szubjektív Zsófi élmények és vélemények gyűjtőhelye. Ezért is Sophyl, ezért is Moments. Pillanatszerű, rendszertelen rendszerű, Zsófiszerű, életszerű.

Zsófiaktuál

2018. április 4. 10:38
🙂 lelkesen szurkolok
🌅 süt a nap, kellemes tavaszi idő
📖 Jeff Lindsay: Dexter dicsfényben
📺 Naruto Shippuuden (500/380)
🎧 2 hours epic music mix

#ezvagyokén kihívás

A kép forrása: Bogie
Februárban útjára indult egy kihívás a bloggerek között. Amy volt olyan kedves, és gondolt rám is a jelöltjei között. Mivel alapvetően szeretem a kérdezz-felelek dolgokat, ezért örültem neki, de ebben a kihívás/díj dologban sosem voltam igazán jó. Mármint arra gondolok, hogy baromi lassan szoktam eljutni odáig, hogy teljesítsem. Főleg újabban - na, de ami késik, nem múlik. 😉
Szabályok:
Kihívtak? Fogadd el - vagy ne, rajtad áll - és szánj egy bejegyzést a következő kérdések megválaszolására:

01. Ki vagy Te?
02. Mi az álmod?
03. Mi a kedvenc emléked?
04. Mi jelenti számodra a boldogságot?
05. Mi jut eszedbe arról a szóról, hogy szépség?
06. Szerinted hogyan írnának körül Téged a környezetedben élők? Mennyire egyezik ez az első kérdésre adott válaszoddal?
07. Mi a legnagyobb félelmed?
08. Hogyan látod magad 1 év múlva?
09. Mi volt a legnagyobb őrültség, amit valaha csináltál?
10. Ki vagy mi az első számú motivációd?
11. Mit csinálsz, ha valaki elkezdi igazságtalanul kritizálni egy barátodat, de nem tudja, hogy közel áll hozzád?
12. 5 év múlva emlékezni fogsz arra, mit csináltál tegnap?
+1. Fejezd be a mondatot: Arra vágyom, hogy...

Hívj ki Te is néhány további bloggert, akiknek kíváncsi vagy a válaszaikra. Annyi jelölted lehet, amennyit akarsz.
Másold be a szabályokat (a kérdésekkel együtt), hogy kihívottjaid tudják, mi a dolguk. Bejegyzésedben ne felejtsd el megemlíteni a bloggert, aki Téged hívott ki.

1. Ki vagy te?
A nevem Zsófia, de ez még nem sokat mond el rólam, ugyanis több tízezer Zsófia él még a világon. Én vagyok az a Zsófia, aki mindenkinek és mindennek meg szeretne felelni. Én vagyok az a Zsófia, aki szeret másokkal lenni, de igényli az én-időt is, hogy a saját kis hobbijának is szentelhesse magát - végül gyakran ez mégis háttérbe szorul. Én vagyok az a Zsófia, aki szeret másoknak segíteni, aki nem igazán tud nemet mondani, vagy ha mégis, akkor kényszeresen meg szeretné neki magyarázni, holott nem lenne muszáj. Én vagyok az a Zsófia, aki egyszerre több mindent csinálna, több helyen lenne, sok mindenbe belekezdene, de végül a töprengésbe törik a bicskája. Én vagyok az a Zsófia, aki kicsit naiv és álombuborékban él, de hiszi, hogy minden jó így. Én vagyok az a Zsófia, aki 2018. március 25-én próbál magáról valamit megfogalmazni, hogy ki is ő - higgyétek el, egy másik napon már mást írnék.

2. Mi az álmod?
Az álmom, hogy egy közepesen nagy családot alapíthassunk a párommal, kialakítsuk a saját kis otthonunkat, szeressük a munkánkat, tartsuk a kapcsolatot azokkal, akik fontosak és boldogan éljünk. Igen, kicsit Walt Disney-s, igen, kicsit klisés, de nekem csak ennyi kell.
Ha kevésbé személyesen nézzük, akkor az az álmom, hogy az emberek megtanuljanak egymással foglalkozni, megtanulják egymást észrevenni és szeretni - na, nem mindenkit ölelgetni, meg hasonlók, egyszerűen csak ne bántsuk egymást feleslegesen.

3. Mi a kedvenc emléked?
Én és a kedvenc dolgok, ez jó lesz. 😅 Nem tudok kedvenc emléket választani, mert sok jó emlékem van az életem különböző időszakaiból. Mind más jellegű, vannak gyerekkoriak, vannak iskolai emlékeim és barátnős, koncertes szuper emlékeim, vannak párommal is mókás és jó emlékeim. Sajnálom, kedvencet nem tudok kiemelni.

4. Mi jelenti számodra a boldogságot?
Boldogság az, amikor őszintén jól vagy. Amikor a problémák ellenére meglátod a pozitívumot, amikor haladsz a kijelölt utadon előre, és lelkesen tekintesz a jövő lehetőségeire.

5. Mi jut eszedbe arról a szóról, hogy szépség?
A Szépség és a Szörnyeteg című Walt Disney mese. 💚

6. Szerinted hogyan írnának körül téged a környezetedben élők? Mennyire egyezik ez az első kérdésre adott válaszoddal?
Biztos lennének átfedések, de nem tudom mások helyett elmondani, mit mondanának rólam. Ehhez tudnom kellene, hogy ők mit kapnak belőlem, mert az egy dolog, hogy én mit gondolok, hogy mit mondanának rólam, de, hogy tényleg mi jön le belőlem másoknak, azt csak ők tudják. Tudom, szőrszálhasogatok, elnézést.
Mindenesetre az tuti, hogy a családom vicceskedve megjegyezné: Zsófi az, akinek mindig ott a mag a meggyes sütijében. True story. 😄


7. Mi a legnagyobb félelmed?
Még mindig az, hogy egyedül maradok, elveszítek mindenkit, aki fontos nekem. Azt nem igazán bírnám ki.

8. Hogyan látod magad 1 év múlva?
1 év múlva már lázasan szervezkedek remélhetőleg a kicsi, egyszerű, de mégis nagyszerű esküvőm miatt és vélhetően ez sok időmet elveszi majd, de már alig várom.

9. Mi volt a legnagyobb őrültség, amit valaha csináltál?
A legnagyobb őrültség? Te jóságos... fogalmam sincs. Nem voltam valami extrém lány soha.

10. Ki, vagy mi az első számú motivációd?
Mondhatnám, hogy attól függ, hogy miről van szó, de tulajdonképpen nem. Egyedül talán a szakmámban van más motivációm, viszont az élet döntő többségében a párom. Mert nekem az a legfontosabb, hogy vele együtt jussunk előbbre az életünk során.

11. Mit csinálsz, ha valaki elkezdi igazságtalanul kritizálni egy barátodat, de nem tudja, hogy közel áll hozzád?
Elég konfliktuskerülő vagyok, általában inkább nyelni szoktam, hogy megkíméljem magam egy kellemetlen vitától, mert sosem lehet nálam tudni, mennyire fogok kijönni a sodromból, ha egy érzékeny témáról van szó. Azonban tekintettel arra, hogy borzasztóan nem bírom, ha olyasvalamit, vagy olyasvalakit kritizálnak, ami vagy aki számomra fontos, amihez vagy akihez érzelmeket kötök... nos, tuti biztos, hogy kiállok mellette.

12. 5 év múlva emlékezni fogsz arra, mit csináltál tegnap?
Hát, nem vagyok benne biztos, hogy konkrétan emlékezni fogok rá, hogy tegnap volt. Viszont tuti emlékezni fogok arra, hogy idén voltam először párom húgának versenyén szurkolni, és nagyon izgalmas volt.

+1. Fejezd be a mondatot: Arra vágyom, hogy...
...a mai nap tapasztalata alapján majd találhassak egy jó kis gyülekezetet, ahova eljárhatok. Jót tett ez a mai istentisztelet a lelkemnek. Sajnos, szégyenszemre már olyan régen szántam erre időt, hogy már-már el is felejtettem, miért is volt jó.

💬

Nagyon szépen köszönöm a jelölést Amy, még egyszer. Jó kis kérdések voltak, elgondolkodtattak erről-arról. Sajnálom, hogy nem adom tovább, de igazság szerint, most már, ennyi idő után, nem szeretném. Persze, ha bármely lelkeskolbi Olvasómnak, kedve támad kitölteni, vigye nyugodtan tovább, mert kérdésekre válaszolni jó dolog.

2 megjegyzés:

 1. Úristen Zsó, az a leírás magadról...kísértetiesen magamra ismertem benne :DD imádom, hogy együtt vagyunk ilyen jószándékú-naiv-maximalista lükik <3 olyan..nehézdeszépis, nem cserélném el amúgy. :) Maximum "lefaragnék" egy-két dologból. Például abból a fránya megfelelési vágyból, mert egyre többször tapasztalom, hogy többet vesz el, mint amennyit ad.. na de majd gondolom idővel jobb lesz ez is:)
  Úgy örülök hogy ismerhetlek! <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, aranyos vagy Gizi! :D Jó érzés, hogy hozzám hasonlóan te is egy elvarázsolt "bolond" vagy. <3 Én is így vagyok a dologgal egyébként, szeretek ilyen lenni - még akkor is, ha tudom, hogy sokszor bőven megnehezíti a dolgom.
   Én is örülök, hogy így alakultak a görbületek, hogy találkozhattunk, és elvetődhettünk arra a bizonyos pingpong asztalra. <3

   Törlés

Blogger | Sophyl Moments 2017-2018 | © Agata | WS | x x.