Zsófilózgatások, szubjektív meglátások, élmények és vélemények

Sophyl Moments

Sophyl Moments
Zsófilózgatások, szubjektív Zsófi élmények és vélemények gyűjtőhelye. Ezért is Sophyl, ezért is Moments. Pillanatszerű, rendszertelen rendszerű, Zsófiszerű, életszerű.

Zsófiaktuál

2018. április 4. 10:38
🙂 lelkesen szurkolok
🌅 süt a nap, kellemes tavaszi idő
📖 Jeff Lindsay: Dexter dicsfényben
📺 Naruto Shippuuden (500/380)
🎧 2 hours epic music mix

Újévi motiváció


Eltelt egy újabb év, véget ért 2017, és 2018 első napja is a végéhez közelít. Sok minden történt 2017-ben, összességében azt mondhatom, hogy egy pozitív, jó év volt számomra. Sok mindenért hálás lehetek, és az is vagyok.

Sosem voltam az az igazán fogadkozós valaki, úgyhogy no para, nem is fogom azt tenni - tudom, hogy sokan hidegrázást kapnak az újévi fogadalmaktól. Végiggondolva, én nem emlékszem, hogy úgy istenigazából valaha is fogadalmat tettem volna, mindig "csak" célokat tűztem ki magam elé, illetve kisebb-nagyobb álmokat fogalmaztam meg. Tavaly volt először, hogy ezt papírra is vetettem, és emberek, sokkal jobban realizálódnak azok a célok, amiket leírsz, mint amit csak kimondasz, vagy kigondolsz. Döbbenet. Tudom, ez nem a spanyol viasz, de akkor is szuper felfedezés volt.

Az élet csodás fintora, hogy a minap beszélgettünk leendő anyósommal azt hiszem, ezt még sosem írtam le, de még ki se mondtam, sőt, gondolni se gondoltam rá ilyen formában, és ez most nagyon furcsa, pláne, ha majd párom elolvassa :D erről, hogy milyen jó is tud lenni, ha az ember listába szedi a megvalósítani vágyott álmait. Többen könyveket írnak erről, hogy önmegvalósítás, a gondolatok teremtő ereje, pozitív gondolkodás, stb - mindenki találkozhatott ilyesmivel, ha kicsit is érdeklődik az ilyesmi iránt.

Azt a javaslatot kaptam most, hogy írjam pontokba a céljaimat, amit szeretnék elérni, rendeljek hozzá dátumot, hogy meddig szeretném elérni, és olvasgassam el minden nap. Ki fogom próbálni, s gondoltam megosztom veled ezt, hátha te is kipróbálnád. Legrosszabb esetben nem történik semmi, de én hiszek benne, hogy sok minden fejben dől el. Amit látni akarsz, azt fogod látni ténylegesen a mindennapokban - és ez tény.

Nagyon boldog, csodaklassz új évet kívánok mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. Én is leírtam ezeket, igazából nem is év végén, hanem még évközben valamikor, amiket áthoztam 2018-ra és realizáltam őket, hogy most akkor melyiket is veszem komolyan és akarom a jövőben. Inkább időintervallumot adtam meg, ez pedig az első félév. :)

    VálaszTörlés
  2. Teljesen jó. ^^ Alapvetően is úgy gondolom, hogy nagyon fontos időt adni egyébként, mert anélkül hajlamosak vagyunk elúszni - már nem feltétlenül hanyagság miatt (bár az is benne van a pakliban), hanem a lehetőségeket sem feltétlenül vesszük észre. Jó, ha belövünk egy kb. időt, pláne ha külön okokból tesszük. :)

    VálaszTörlés

Blogger | Sophyl Moments 2017-2018 | © Agata | WS | x x.