Zsófilózgatások, szubjektív meglátások, élmények és vélemények

Sophyl Moments

Sophyl Moments
Zsófilózgatások, szubjektív Zsófi élmények és vélemények gyűjtőhelye. Ezért is Sophyl, ezért is Moments. Pillanatszerű, rendszertelen rendszerű, Zsófiszerű, életszerű.

Zsófiaktuál

2018. április 4. 10:38
🙂 lelkesen szurkolok
🌅 süt a nap, kellemes tavaszi idő
📖 Jeff Lindsay: Dexter dicsfényben
📺 Naruto Shippuuden (500/380)
🎧 2 hours epic music mix

Téli (kedvencek) tag

Mivel szeretem a kérdezz-felelek játékokat, legalábbis blogos körökben mindenképp, úgy döntöttem, hozok így a december elérkeztével egy témába vágó téli tag-et. Ezt egy külföldi blogon találtam teljesen véletlenül a Google segítségével, és megtetszett, így lefordítottam a kérdéseket.


Mik a téllel kapcsolatos kedvenc dolgaid?
A fények az utcán ✦ a bevásárló központok hangulata (még akkor is, ha már novemberben felteszik a karácsonyi díszeket) ✦ a lakáson belül felkerülő dekor ✦ az illatos gyertyák, vagy éppen az elpárologtatott illóolajok ✦ sétálni a hóesésben, vagy a meleg szobából nézni a havazást ✦ forrócsokit inni ✦ meleg pulóverbe és puha zokniba bújni.

Mi a kedvenc téli öltözéked? (teljes outfit)
A bordó nadrágom, bármilyen hosszú ujjú felsővel, rávéve a meleg, téli mintás pulcsimat. Felveszem hozzá vagy a kötött gyönyörű zöld körsálamat, vagy a zöld-krémsárga mintás és puha sálamat, amit tesómtól kaptam Indiából. Mindehhez egy meleg zokni és a barna bakancsom, plusz a törtfehér-és-a-drapp-között-valahol színű télikabátom meg a szürke sapim meg kesztyűm.

Mi a kedvenc téli ételed?
Ezzel megfogtak, mert nem igazán tudom. Nagyon szeretem azt a fokhagymás tejben előre beáztatott majd kirántott pulykamell husit, amit karácsonykor szoktunk csinálni valamilyen krumplival (vagy sütőben sütjük, vagy csak simán megfőzzük és petrezselyemmel megszórjuk de az is lehet, hogy püré lesz belőle), de kedvenc... hát, kettőt és könnyebbet kérdezz. Nem nagyon kötöm évszakhoz az ételeket, bár az imént említettet csak karácsonykor eszem, úgyhogy legyen akkor ez.

Mi a kedvenc téli italod?
Az igazi kakaó, és a forralt bor is remek egy ital télen. Nem kell sokat inni belőle, de édes Istenem, annyira finom tud lenni, főleg a koripályán. ^^

Álmaid téli napját hogyan írnád le? Hogyan töltenéd el ezt a napot?
Kezdjük ott, hogy valamikor decemberben vagyunk, két ünnep között, nem dolgozom, mert szabadságot vettem ki. Esik a hó, kellemes hideg van kint. Szívem szerint kimennék párommal kirándulni valamerre a hóesésben, akár csak a Normafához, de messzebbre is szívesen. Ezután el tudnék képzelni egy levezető korcsolyázást valahol, majd hullafáradtan hazatérve meleg fürdő,  és végül egy forrócsoki, vagy a Harry Potter-féle vajsör társaságában bekuckózva egy klassz filmet megnézünk.

Hogyan szereted kisminkelni magad télen?
Pont úgy, mint bármely másik évszakban: sehogy. Nem szoktam sminkelni, mert lusta vagyok hozzá, de még ha nem is lennék lusta hozzá, amúgy sem érzem szükségesnek minden nap.

Mit remélsz, mit hoz a Mikulás (illetve nálunk inkább a Jézuska)?
Tudom, hogy hoz nekem egy síelésre is alkalmas kabátot a szüleimtől a végén még a téli sportok szerelmese leszek, ja nem biztos!, aminek nagyon örülök. Egyébként nem remélek úgy igazán semmit. Nagyon nyálas, meg szentimentális, de leginkább azt szeretném, hogy békésen és boldogan teljen el az ünnep, és eképpen érkezzen meg az új év.

Mi a kedvenc téli dalod?
Jaj, ezek a kedvenc kérdések. Nem jók ezek egy olyan döntésképtelen lánynak, mint én vagyok. 😀 Sokat szeretek, aki már tavaly is követte a blogom, találkozhatott sok karácsonyi dallal - mind magyar dalok, mind angol gyerekkórus által énekelt dalocskákkal, de még Csajkovszkij is szerepet kapott. Ezeket a mai napig tartom (egy-egy példát belinkeltem, ha a nevekre kattintotok), de most legyen valami más.

Mi a kedvenc téli emléked?
Talán az, amikor még mindhárman kisebb gyerekek voltunk tesóimmal, felkeltünk, kibújtunk az ágyból 24-én reggel, bemásztunk a szüleimhez és együtt néztük a Diótörő rajzfilmet. Annyira jó volt, sosem felejtem.

Mi a kedvenc téli illatod?
A fenyőfa illata.

Fejezd be a mondatot: Ha csak egy kívánságom lehetne idén karácsonykor, akkor...
... felejtse el mindenki a haragját, engedje el azokat a dolgokat, amik bosszantják a mindennapokkal kapcsolatban, és csak ünnepeljen felhőtlenül.

Tudom, kicsit talán klisésre sikerült ez az utolsó, de jobb és aktuálisabb kívánságom jelenleg nincsen. Szeretném, ha így lehetne, ha megszabadulhatnánk a mindennapi bajoktól és kikapcsolódhatnánk. Szeretném, ha mindez meg is maradna az év többi napjára. Feleslegesen bárcsak ne húznánk fel magunkat, vagy idegeskednénk. Boldogabb lenne mindenki.

Remélem, tetszett ez a kis tag. Ha van kedved, vidd bátran, és válaszolgasd meg, de feltétlen szólj nekem róla, mert érdekelnek a válaszaid. ^^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogger | Sophyl Moments 2017-2018 | © Agata | WS | x x.