Zsófilózgatások, szubjektív meglátások, élmények és vélemények

Sophyl Moments

Sophyl Moments
Zsófilózgatások, szubjektív Zsófi élmények és vélemények gyűjtőhelye. Ezért is Sophyl, ezért is Moments. Pillanatszerű, rendszertelen rendszerű, Zsófiszerű, életszerű.

Zsófiaktuál

2018. április 4. 10:38
🙂 lelkesen szurkolok
🌅 süt a nap, kellemes tavaszi idő
📖 Jeff Lindsay: Dexter dicsfényben
📺 Naruto Shippuuden (500/380)
🎧 2 hours epic music mix

Karácsony


Sokszor hallom, hogy egyre többen veszítik el lelkesedésüket a karácsony ünnepe iránt, már nem szeretik. Mert már nem olyan, mint régen. Elvesztette a lényegét. Már csak a pénzről, a felszínességről szól.

Nem igaz. Minden rajtunk múlik. Számunkra igenis lehet olyan a karácsony, amilyennek mi szeretjük. Lehet egyszerű, bensőséges, szeretetteljes, de akár tizenhat-féle menüt is készíthetünk, ha úgy esik jól. Nem kell azzal foglalkozni, akin azt látjuk, csak a felszínre megy és nincs mögötte semmi. Nem kell azzal törődni, aki csak stresszel rajta, aki hitelbe veri magát az ajándékok miatt. A karácsony arról szól, amiről neked szól, és nem arról, amiről a szomszédoknak.

A szomszédod, vagy az idegen, aki melletted utazik a buszon és a karácsonyról badarságokat beszél... na, ő nem kell, hogy te legyél!

Te lehetsz meghitten ünnepelő.
Te lehetsz önkéntes.
Te lehetsz megbocsájtó.
Te lehetsz kedves.
Te lehetsz nyugodt.
Te lehetsz hálás.
Te lehetsz boldog.
Te szeretheted a karácsonyt!

Tegnap azt mondták nekem egy karácsonyi ünnepségen, hogy az a nap karácsony, amikor eldöntöd, hogy szereted a körülötted élőket feltétel nélkül. Az a nap karácsony, amikor eldöntöd, hogy megbocsájtasz mindenkinek és bárkinek. Az a nap karácsony, amikor szívből örülsz az apróságoknak is. Az a nap karácsony, amikor megölelsz valakit, akinek szüksége van rá. És mondtak még sok mindent erről, amit bár leírhatnék és megoszthatnék.
A lényeg, hogy lehet minden nap karácsony, mert a karácsony nem a múlt, és nem egy behatárolt időszak. A karácsony egy élő ajándék, ami az emberek szívében lakozik.

Én nagyon szeretem a karácsonyt, mindig vártam és remélem, hogy mindig is így lesz.
Áldott karácsonyt kívánok neked, kedves Olvasóm! Legyen olyan az ünnep, amilyennek te szeretnéd.

2 megjegyzés:

 1. Örülök, hogy Te is tudod még szépnek látni ezt az ünnepet. :)
  Szeretetben gazdag, áldott karácsonyt kívánok, Zsófi! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves vagy Bíbor, köszönöm szépen. Viszont kívánom, és immár lassan csodaklassz új évet is kívánok Neked! ^^

   Törlés

Blogger | Sophyl Moments 2017-2018 | © Agata | WS | x x.