Zsófilózgatások, szubjektív meglátások, élmények és vélemények

Sophyl Moments

Sophyl Moments
Zsófilózgatások, szubjektív Zsófi élmények és vélemények gyűjtőhelye. Ezért is Sophyl, ezért is Moments. Pillanatszerű, rendszertelen rendszerű, Zsófiszerű, életszerű.

Zsófiaktuál

2018. április 4. 10:38
🙂 lelkesen szurkolok
🌅 süt a nap, kellemes tavaszi idő
📖 Jeff Lindsay: Dexter dicsfényben
📺 Naruto Shippuuden (500/380)
🎧 2 hours epic music mix

The Tea Break Award ~ A Teaszünet Díj

~ Újabb kérdések megválaszolásával frissítve 2017. november 5-én ~

A kép forrása: Thea

Az a megtiszteltetés ért, hogy megjelöltek egy díjban, amit Thea alkotott meg. Régen nagy divat volt, emlékszem volt egy 11 kérdéses díj, ami talán háromszor is elért hozzám, és borzasztóan örültem neki.
Ezúttal Amynek, Bíbornak, teonak és Dienah-nak köszönhetem, hogy részesülhetek a díjban, és nagyon hálás vagyok érte. Nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltatok rám is, igazán jólesik. Bevallom, mindig megmelegszik a szívem, ha más blogot vezető társamnak eszébe jutok, úgyhogy: 😘

Szabályok
 1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is. 👌
 2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged. 👌
 3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel. 👌
 4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni. 👌
 5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod. 👌
+1. Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek. 👌
"Tudom, szeretet nélkül minden ház üres, minden városka lakatlan, minden zseni ügyetlen, félős nyuszi csak a kalapban."
/Quimby/

Először tehát Amy kérdései, és a rá adott válaszaim:
1. Mi az a sorozat, amire egyáltalán nem vagy kíváncsi?
Az Így jártam anyátokkal. Tökéletesen jól érzem magam nélküle, legyen bármennyire hypeolt sorozat. Én (előre is elnézést kérek a sorozat rajongóitól) a Jóbarátok sorozat silány másolatának érzem azok alapján a részek alapján, amit láttam, úgyhogy nem vagyok hajlandó megnézni, és nem is érdekel. A Jóbarátok egyszeri és megismételhetetlen.

2. Mindig festve van a körmöd, vagy naturalista vagy, és még színtelen lakkot sem kensz fel?
Sajnos nincs mindig festve, noha nagyon szeretem, ha úgy van. Naturalista inkább sminkelés terén vagyok, de nem azért, mert annyira ellenezném a sminket. Egyszerűen nem értek hozzá, és kicseszett lusta vagyok kiokosítani magam és gyakorolni. Szóval Zsófi smink nélkül jár, viszont előszeretettel festi ki körmeit, mikor épp olyanja van és ráér megvárni, amíg megszárad (a legszörnyűbb az egész macerában, de komolyan!).

3. Hogyan reagálnál, hogyha egy régóta követett bálványod/idolod bejelölne valahol?
Valószínűleg vigyorognék, mint egy idióta. Ezt mi sem jellemzi jobban, hogy ugyanezt tettem akkor is, mikor Noah Sebastian (a Bad Omens énekese) belájkolta a koncertjükön készített kisvideómat instagramon. Oda meg vissza voltam a boldogságtól, pedig még csak nem is rajongok érte úgy istenigazából. Valószínűleg, ha annak idején Ruki, Aoi vagy Reita bekövetett volna valahol, megtanultam volna a fellegekben járni. 😄

4. Ha egy teljesen másik világban kelnél fel, de beszélnének magyarul, mit kérdeznél először az első eléd kerülő emberszerű lénytől?
Mivel gondolom, nem tudnám, hogy beszél magyarul, valószínűleg megkérdezném, érti-e amit mondok. De gondolom ne kötözködjek, ugye? 😀 Szóval ha tudom, hogy beszélnek magyarul, bizonyára azt akarnám megtudni, hogy hol vagyunk, merre járunk időszámításban, tud-e valamit a szeretteimről és vannak-e hozzám hasonlóak a környéken.

5. Ha játszottál/játszol a Sims valamelyik szériájával, megcsináltad már saját magadat és a családodat?
Természetesen. Előttem a kép, ahogy kis áltisisként megkaparintjuk itthon a Sims 2-t, és Zsófika megcsinálja önmagát azzal a csodaszép befont két copfos frizurával. 😂 Legelső alkalommal párt se csináltam magamnak, összejöttem a Pleasantview-ban élő Darren nevű fekete csávóval, Jesszusom, borzasztó. Hála Istennek, hamar fejlődni kezdtem, és új családba kezdtem. Többször csináltam fiktív emberkéket (akár saját kitalált embereket, akár regényekből), de sokszor megcsináltam magamat is. A mai napig van egy megkezdett családom a harmadik szériában, amit a kis vőlegényem, meg én alkotunk és egyetemisták vagyunk éppen. Igaz, lassan fél éve elő se vettem a játékot, de néha rám jön, és akkor viszont sokáig nyomom. Valószínűleg mindig kedves lesz a szívemnek a Sims világa.

6. Ha csak egyetlen színű ruhát hordhatnál egy évig, milyen színű lenne az?
Nehéz megválaszolni. Talán a türkiznek a zöldesebb árnyalata lenne, de ha annyiban lehet csalni, akkor valami színátmenetes variációt képzelnék el.

7. Mi a véleményed az alternatív divatról? Taszít, vagy inkább érdekel?
Engem mindig érdekelt, és csodáltam azokat, akik megtestesítik. Sok ember nagyon belevaló, és kifejezetten jól áll neki, bármilyen mások szerint "hajmeresztő" dolgot is vesz fel. Szerintem nagyon menő dolog tud lenni, de én sosem voltam az a típus, akinek bármely irányzat jól állt volna, vagy kényelmesen érezte volna magát benne.

8. Közeledik a Halloween: mit gondolsz róla?
Hopszi, már véget ért. Egyébként jópofa dolognak tartom, szerintem jó, hogy van egy kis pozitív hullám a Mindenszentek előtt. Szeretem az ünnepeket, mert ilyenkor a mi szívünk is kicsit "ünneplőbe" öltözik a készülődés, az esetleges díszítgetés alkalmával - és nem a feszengésre gondolok az ünneplő alatt, hanem a melegségre.

Köszönöm Amy a jó kis kérdéseket, élveztem a válaszolgatást. S ezzel a lendülettel át is térnék Bíbor kérdéseire.
1. Mit jelent/miben rejlik számodra az önmegvalósítás? (pl. karrier, család)
Nehéz kérdés ez az önmegvalósításosdi, őszintén szólva nekem ez egy nagyon megfoghatatlan fogalom. Mármint annyira szeretnek ma önmegvalósítás címén csomó baromságot csinálni az emberek, hogy az elképesztő. Önmegvalósítok, ezért elhagyom a párom, a barátaim, vagy ki tudja mi mindent hagyok még hátra, és megyek az ismeretlenbe, mert olyan f*sza emberke vagyok. Nos, nem tudom, nekem ez nagyon Amerika - ne értse senki félre légyszi, abszolút no offense. Ettől függetlenül létező dolog, és fontos, hogy az ember olyan életet éljen, amiben  teljes mértékben el tudja helyezni magát, boldogan. Számomra ez egyértelműen a családot jelenti. Szeretem a munkám, tényleg úgy érzem, tiszta és nyugodt szívvel mondhatom, hogy egyben tulajdonképpen a hobbim is. Azonban nem kertelek, simán elfogadnám, ha otthon maradhatnék, mint "főállású" anya. A világ legszebb dolga egy boldog, szerető családban élni.

2. Ha lenne egyetlen nyelv, amit tökéletesen beszélnél, melyik lenne az? (persze többet is tanulhatsz emellett, csak ezt erőfeszítés nélkül elsajátíthatnád)
Ó, hát, amennyiben erőfeszítés nélküli elsajátításról van szó, egyértelműen a japánt választom. A többi nyelven szerintem könnyebben megtanulhatnék (ha elég idővel, és valljuk be, kitartó lelkesedéssel rendelkeznék). Japánul is biztosan menne, elvégre van egy réges-régen megkopott alapom, de na. Azért japánul elég bonyolult lenne, szóval hajrá japán nyelv, olyan gyönyörű! Egy mini álmom teljesülne varázsütésre.

3. Melyik az a film, amit mindenkinek látnia kellene? Miért?
Azt hiszem, hogy kettőt mondok, de kapcsolódik a kettő egymáshoz: Életrevalók és A belső tenger. Két ugyanolyan helyzetben lévő ember, mégis két egészen más szemlélet. Segít megértetni, hogy emberek mennyire különbözőek lehetnek, s ezáltal mennyire másképp élnek meg közel ugyanolyan helyzetet. Talán kicsit kinyitja a szemünket, meg kihúzkodja a fejünket a homokból. Az élet nem könnyű... de egyszerű (és kérlek most értsd jól a két szó közötti különbséget), mert sok minden a hozzáálláson áll vagy bukik. Ó, és bocsánat, tudom, hogy egy filmről kellene, hogy szó essen, de azt hiszem, hogy az Isten nem halott című filmet is megnézetném sok emberrel. Szörnyű vagyok.

4. Véleményed szerint segíteni kell minden "elesetten", vagy mindenki saját sorsának kovácsa?
Úgy gondolom, hogy amennyiben elébünk kerül valaki, aki rászorul és igényli a segítséget, s módunkban áll, segítenünk kell neki. Természetesen nem úgy, hogy adjam oda az egyetlen darab zsemlémet, amim van az egész családom számára vacsorára. Nem. Csak akkor és úgy segítsek, ha és ahogy módomban áll. De akkor és úgy mindenképpen illik és szükséges szerintem, mert nem tudhatjuk a körülményeit, és ellenkező esetben nekünk is jólesne egy önzetlen segítő.
De mind tudjuk, hogy sajnos nem ilyen egyszerű. Az emberek manapság elég zárkózottak és bizalmatlanok. Legyünk őszinték: nem tudom, hogy én is mennyire tudnék maximálisan önzetlen lenni. Szeretnék, de nem biztos, hogy tudnék. 😕😔

5. Mi az a rossz (akár emberi) dolog, amit eltörölnél a Földről? Csak egyet választhatsz.
A daganatos (rákos) megbetegedések. Azt hiszem, hogy az a legkegyetlenebb dolog a világon, mert nem feltétlenül előzhetőek meg sajnos, és borzasztó szenvedések árán tud csak távozni az ember.

6. Melyik természeti jelenség lennél?
Talán a vihar előtti csend. Mert alapvetően nyugodt személyiségnek tartom magam, de szó, mi szó, hihetetlenül érzékeny és lobbanékony is tudok lenni. Szerintem nincs olyan dolog, amit ne tudnék a szívemre venni, és olyankor reszkessen mindenki, mert jön a vihar könnyek, vagy támadás kíséretében.

7. Mi az a 3 dolog, ami szeretnéd, hogy megvalósuljon az életedben?
Szerető család, biztonságos otthon és holtig tartó egészség minden számomra fontos, közel álló személynek. Bárcsak!

8. Szerinted a társadalom elvárásai szerint kell élni? Vannak pozitív eredményei?
Nem azt mondom, hogy feltétlenül kell, de akár tetszik, akár nem, aszerint élünk. Mindenkit megbélyegez a társadalom, mindenkinek a vállán ott csücsül a Nyomás, amit a társadalom tesz rá, legyen akármilyen jani, attól még bizony ő is vívódik. Szerintem vannak társadalmi normák, amik pozitívan tesznek hozzá a világhoz. Nem minden rossz, ami társadalmi. Abszolút pozitív eredmény például, hogy ennyi kultúra ki tudott alakulni a különböző társadalmi szerveződések során, illetve az, hogy többé-kevésbé képesek vagyunk egymás mellett élni. Vannak hibák, vannak háborúskodások, dehát az ember nem nevezhető túl okosnak - idézném Nagatót a Narutóból, amivel mélyen egyet tudok érteni. Az ember csak azt hiszi, hogy olyan hű, de hajj, de okos. Sok szempontból tényleg, csak néha a fától nem látja az erdőt. Dehát otthonról, a magam sokszor naiv valóságában én is könnyedén vagyok okos... 😜

Még egyszer köszönöm szépen Bíbor, csoda jó kérdések voltak ezek is. Következzenek hát teo, kérdései. Ezúton is köszönöm szépen, hogy gondoltál rám te is.
1. Fontos számodra, hogy márkás legyen a ruha, amit hordasz?
Nem. Sosem voltam egy márkamajom, bevallom őszintén. Nem különbözöm sok más embertől: nekem annyi a fontos, hogy kényelmes legyen a ruha, amit viselek, és el tudjam benne tölteni azt az időt először adit gépeltem, MIÉRT?, amit az adott alkalom megkíván. Persze vannak márkák, amiket szeretek, de egyáltalán nem ragaszkodom hozzájuk.

2. Volt-e már olyan barátod aki hátbaszúrt?
Hátba nem szúrt még senki talán. Gyorsan végigpörgettem az elmúlt éveim. Illetve, aki mégis, az nem volt igazából a barátom, csak jóban voltunk. Aztán simán összeállt egy számomra vadidegennel, és partner volt abban, hogy rajtam nevetni kell a kinézetem miatt. Van ez így, évekig nem tudtam magam rajta túltenni, úgyhogy hálát adok az égnek, hogy egyetlen barátomról sem mondható el ugyanez, mert akkor biztos még jobban megviselt volna az ügy. Olyanok történtek, és történnek a mai napig csak, hogy elkezdenek leszarni, másképp viselkedni, olykor tudtukon kívül megbántanak. Ezeket el kell engedni -legalábbis meg kell próbálni-, mert ezek nem is igazi barátok. Hogy kedvelt zenekarom egyik sorát idézzem: true friends stab you in the front. Van benne igazság.

3. Szerinted mitől rossz egy blog?
Ha a design olvashatatlanná teszi, mert olyan miniatűr betűket és vagy halovány (vagy épp rikító) színeket használ, hogy fárasztó a szemnek. Ez az egyetlen olyan dolog, amit ide fel tudok hozni, és ez sem magát a blogot teszi rosszá, hanem az élvezhetőségét csökkenti jelentős mértékben. Nem tudom, van-e olyan, hogy rossz blog egyébként. Maximum az, amivel nem foglalkoznak.

4. Bőrdzseki vagy farmerdzseki?
Kemény dió. Alapvetően talán a bőrdzsekit mondanám, de imádom a farmerkabátomat is - igaz, az hosszú, nem az a klasszikus dzseki fazon. Szóval akkor legyen az első.

5. Mikor, kivel, és hogyan történt az első csókod?
Attól függ. Az első igazi csókom, az az első, és azóta is hősiesen kitartó párommal történt bő négy évvel ezelőtt egy bizonyos randevún, 21 éves voltam. Ha a nem igazit nézzük, hanem csak szájra puszit, akkor bár elfelejthetném azt a márciusban öt éves sztorit. Szörnyű volt, és magam sem tudom, miért engedtem. Valószínűleg nagyon, már-már túlságosan is szerettem volna, ha szeret valaki.

6. Hogyan ünnepelted meg a legutóbbi szülinapodat?
Semmi különös ünneplés nem volt, annak ellenére, hogy ez kerek születésnapnak mondható, elvégre 25 éves lettem. Megünnepeltük a családdal egyszer, illetve párom családja meglepett. Átmentem hozzájuk egy szokásos péntek este nem sokkal a szülinapom előtt, és egyszer csak torta meg kis éneklés várt. Az mondjuk nagyon cuki volt. 😊

7. Mit szeretsz a legjobban Anyukádban?
Jó kérdés, meg sem tudom mondani. És azt hiszem, hogy ez mondja el igazán, mennyire szeretem mindenestül, mert nincs egy dolog, amit kiemelhetnék.

8. Melyik a kedvenc Disney dalod?
Hű, teo, ez aztán nem könnyű kérdés. 😃 Nagyon szeretem az Oroszlánkirály, a Mulán, a Szépség és a Szörnyeteg, a Pocahontas, az Aladdin, A kis hableány, a Toy Story, az Egy bogár élete zenéit és még folytathatnám a listát.
Úgyhogy inkább csak választok egyet.

Köszönöm teo még egyszer a kérdéseidet. S most jöjjenek Dienah kérdései:
1. Szerinted hogyan következik majd be a világvége?
Bízom benne, hogy nem lesz - legalábbis olyan katasztrófafilmekbe illő borzalom nem. Egyébként per pillanat valami agresszív, megállíthatatlan betegség elterjedését tudom elképzelni, vagy valami nagy háborút az ivóvízért és termőföldekért, amivel tönkretesszük egymást, amilyen marha okosak vagyunk.

2. Mi a véleményed a laposföld elméletekről?
Nem tudom, számomra totál elképzelhetetlen. Nem akarom degradálni azokat, akik ebben hisznek, de én nem tartom egy elfogadható elméletnek. Pont így vagyok a Balaton-tagadókkal, meg minden ilyesmivel. Egészségükre!

3. Mit szeretnél karácsonyra?
Ó, de jó kérdés. A családom is előszeretettel teszi fel nekem, és Milka-lila gőzöm nincs. Talán egy klassz szakmai könyvet, de amúgy nincsenek extra vágyaim. Persze örülnék ennek-annak, de valódi szükségem dolgokra, amit ne vehetnék meg saját magamnak, ha spórolok rá, talán most nincs. Hálát is adok érte.

4. Mi a véleményed a mulatósról? Esetleg van kedvenced?
Nem vagyok oda érte, hogy őszinte legyek. Elég széles a spektrum, amit elviselek, sőt, akár szeretek is a zenei világban, de a mulatós ebbe aligha fér bele. Elszórakozom rajta egy darabig - például nem is olyan rég párommal egy bizonyos Bódi Csabira találtunk a tévét kapcsolgatva, és hihetetlen jót mulattunk rajta - na, de nem a zenének köszönhetően.
Nem szeretném megsérteni a műfaj kedvelőit, de én semmi élvezhetőt nem látok benne. Szerencse, hogy ennyien vagyunk a világban, mert így legalább az ízlések is megoszlanak.

5. Kimosod a petpalackot mielőtt a szelektívbe rakod?
Tudom, úgy kellene, de nem mindig teszem meg shame on me. Kiöblögetem valamennyire a palackokat, de konkrétan azért nem mosom ki. Viszont úgy gondolom, még mindig jobb ez, mintha taknyos papírzsepit dobnék a szelektív papírba. Emberek, könyörgöm!

6. Milyen konstrukcióban szereted a legjobban a húslevest?
Cérnametélttel, sertéshússal vagy esetleg marhával, mert ezeknek igazán van íze. Legyen benne minél több zöldség is: répa, fehérrépa, zeller, karalábé, illetve egy-egy vöröshagyma és paradicsom. Szoktunk bele tenni szerecsendió virágot is. Legfinomabb anya húslevese, és remélem, az enyém is legalább olyan jó.

7. Nyertél már valamilyen szerencsejátékon?
Volt már, hogy tombolán nyertem egy pár apróságot: színes ceruza készlet, színező, festék, ilyesmi. Valami elképesztően boldog voltam emiatt. Komolyabb nyereményem viszont emlékeim szerint nekem még nem volt.

8. A túróstészta sóval vagy cukorral?
Kis koromban egyértelműen azt mondtam volna, hogy porcukorral. Ma már egyértelműen a szalonnára szavazok. Az az igazi csusza.

Köszi Dienah, vissza-kölcsönkenyér megrágva. 😉

Most jön a díj "fekete levese", amikor saját kérdéseket kell feltenni. Szeretek beszélgetni, másoktól ilyen kérdezz-felelek típusú dolgokat olvasni, de jómagam nem mindig tudok mit kérdezni. Azért igyekszem.
 1. Ha tehetnéd, születnél-e máshova (mindez teljesen más, nem előrelátható körülményekkel járna)? Kockáztatnád a múltadat és a jelenedet azért, hogy más helyre, más életbe születhess? Miért?
 2. Mi lenne a neked legextrémebb sport, amit kipróbálnál?
 3. Milyen szuperképességet szeretnél magadnak, amit maximum háromszor használhatnál? Egyetlen egyet választhatsz, és kérlek indokold is meg, mihez és miért szeretnéd használni.
 4. Hogy szól a számodra legjobb, mondhatni "kedvenc" legenda, vagy mítosz, amit ismersz?
 5. Van olyan dolog, amit 5 éve még boldogan vállaltál volna, de ma már elképzelhetetlennek tartod?
 6. Mi a rövid véleményed a testmódosításokról?
 7. Mi a számodra legkedvesebb játékod, ami volt valaha? (lehet tárgyi, vagy számítógépes is)
 8. Végül nem kérdezlek, hanem megkérlek valamire. Mutass egy zenét, amitől az elmúlt napokban nehezen szabadulsz!
Remélem, tetszenek a kérdések, és szívesen megválaszolják az általam megjelöltek. Egyébként, ha nem jelöltelek meg, nem jelenti, hogy nem vagyok kíváncsi a válaszaidra, szóval akár kommentben is felelhetsz rájuk. Talán én is megteszem majd egyszer. No, de nézzük, kiket jelölnék a díjra:

Ao, mert már gombócból is sok lenne egyszerre, amennyi éve én követem az online munkásságát. Sok mindenben hasonlóan gondolkozunk, és nagyon szeretem a stílusát. Mind a rajzban, mind az írásban. Örülök, hogy egymásba botlottunk annak idején.
Dienah, mert bírom a laza stílusát. Van egy olyan érzésem, hogy már régebb óta követem, mint elsőre gondoltam volna, mikor a pometora vagy a személyes blogjára botlottam.
teo, mert már azóta követem, hogy 2015-ben visszakerültem a G-Portálos körökbe, és nagyon szívesen olvasom a sorait és a véleményét bármiről.

Nem tudom, mennyire van kedve Amy-nek és Bíbornak esetleg újra kitölteni, mert nekik is szívesen visszaadom. Mindkettőtök oldalát igazán kedvelem, abszolút egyedi és sajátos, amit csináltok lányok, szóval, ha van még kedvetek, akkor szívesen olvasom a válaszaitokat akár bejegyzésben, akár itt kommentben.

Kívánom nektek, hogy még élvezzétek sokáig a hobbitokat, legyen az bármi! Érjen titeket sok csoda a offline való életben is. Legyetek pozitívak, és tekintsetek mindig felfelé. Aki mosolyog, arra idő kérdése, és visszamosolyognak.

2 megjegyzés:

 1. Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdéseimre (hosszan), illetve a jelölést is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, igazán nincs mit Bíbor. :) Örülök, hogy válaszolgathattam, és annak is, hogy te is megválaszoltad az én kérdéseim. ^_^

   Törlés

Blogger | Sophyl Moments 2017-2018 | © Agata | WS | x x.