Zsófilózgatások, szubjektív meglátások, élmények és vélemények

Sophyl Moments

Sophyl Moments
Zsófilózgatások, szubjektív Zsófi élmények és vélemények gyűjtőhelye. Ezért is Sophyl, ezért is Moments. Pillanatszerű, rendszertelen rendszerű, Zsófiszerű, életszerű.

Zsófiaktuál

2018. április 4. 10:38
🙂 lelkesen szurkolok
🌅 süt a nap, kellemes tavaszi idő
📖 Jeff Lindsay: Dexter dicsfényben
📺 Naruto Shippuuden (500/380)
🎧 2 hours epic music mix

The Little Owl Award

A kép forrása: Amy

Amy létrehozott a blogján egy díjat, amivel tiszteletbeli baglyocskának avatja a jelöltjeit. Engem is többek között, ez a megtiszteltetés ért, amit ezúton is nagyon szépen köszönök neki.

Szabályok:
 1. Helyezd el a díjat az oldaladon.
 2. Linkeld azt, aki jelölt téged.
 3. Jelölj Te is blogokat a díjra.
 4. Értesítsd a jelölteket a díjról.
 5. Válaszolj a feltett kérdésekre.
 6. Tegyél ki egy zenét, ami szinte szóról szóra leír téged!
Ha érdekelnek a kérdések, illetve a rájuk adott válaszaim, olvass tovább kérlek.

1. Rajzolj valamit gyorsan Paintben vagy Photoshopban.
Hát, azt hiszem, hogy mindent elárul ez a rajz arról, hogy mennyire kedvelem a kitartó Olvasóimat. Ugyanis ezt a szégyenfoltot megosztani a blogomon, nem kis dolog részemről. Szegény nyuszi minden realitást mellőz, a göcsörtös betűimről ne is beszéljünk, meg az a szívecske - hát összességében egy bazi nagy no comment az egész "rajz". De szívből készült legalább. Kínkeservesen a laptopom touchpadján húzogatva az ujjam. Ja, és miért nyuszkó? Mert jó ideje nyuszimániában szenvedek, eltökélt célom egy törpenyuszika tartása.

2. Egy sorozatban minek kellene történnie, hogy utána abbahagyd a nézését?
Ez attól is függ, hogy milyen műfajú sorozatról van szó, de többnyire az ellaposodás lehet erre kellő indok, úgy gondolom. Illetve már egy-két rész alapján simán el lehet dönteni, tetszik-e vagy sem maga a sorozat hangulata, témája, szereplőgárdája, haladási iránya. Így jártam anyátokkal is. Micsoda poén itt a szavakkal. Elnézést.

3. Mi a véleményed a felnőtt színezőkről?
Nekem van két felnőtt színezőm is, mindkettőt ajándékba kaptam. Az egyik, mondhatni hagyományos, a másik fekete lapokra van nyomtatva. Bevallom, egyelőre nem sokat színeztem belőlük, a fekete laposból egy képet színeztem ki ezidáig. Kellemes időtöltés, de hangulat kell hozzá szerintem. Egy jó kis zene hallgatása mellett jó kikapcsolódás lehet, ha könnyedebb alkotásra vágyik az ember.

4. Ha nevelőszülőknél élnél, meg akarnád találni a vérszerinti szüleidet?
Jó kérdés. Valószínűleg érdekelne, mert bár a tudatlanság gyakran áldásos, mégsem hiszem, hogy kibírnám úgy, hogy fogalmam sincs, kik a biológiai szüleim, ha már egyszer megtudtam, hogy nem azok, akiknél az egész életemet leéltem. Ettől függetlenül elképzelhetetlennek tartom, hogy ezek után szüleimnek tudnám őket tekinteni, elvégre nem ők neveltek fel. Na, de az emberi kíváncsiság ugyebár határtalan.

5. Mindig is tetszett a neved, vagy meg akarod még változtatni?
Nem, egyáltalán nem tetszett. Sokáig borzasztóan utáltam, hogy Zsófia vagyok - túl szigorúnak éreztem, meg csúnyának is tartottam. Évekig szajkóztam, hogy megváltoztatom majd, ha már elég idős leszek hozzá így belegondolva, jól eshetett ez szegény szüleimnek :'D. Aztán az évek alatt rájöttem, hogy egyáltalán nem csúnya név, sőt, kifejezetten szép hangzású és a jelentése is jó. Kicsit a Zsófiát még mindig szigorúnak érzem, túlságosan is hivatalosnak, de ilyen forma is kell az élethez. A Zsófi, a Zsó meg a Zsófika pedig kifejezetten kedves formái a nevemnek. Már nincs az a pénz, amiért megváltoztatnám.

6. Hogyan kezeled a konfliktusokat? Rosszul érint, vagy hamar megoldod?
Nem vagyok egy remek konfliktus kezelő, bevallom őszintén. Amikor csak lehet, elkerülöm a konfliktushelyzeteket, mert sajnos nagyon könnyen elsírom magam, és ezt gyűlölöm. Tudod, klasszikusan az vagyok, aki tehetetlen dühében is sír, de akkor is, ha túl mélyről jön a mondanivaló.
Ha viszont már kialakult a konfliktushelyzet, akkor igyekszem mihamarabb megoldani, de iszonyatosan rosszul érint. Gombóc jön a torkomba és még a konfliktus vége után is remegek belül - nem félelemszerű remegés ez, hanem az az idegesféle.

7. Ki az, akivel nagyon szeretnél találkozni a blogolásból megismert emberek közül?
Alapvetően bármelyik általam olvasott emberkével szívesen találkoznék, hiszen azért olvasom őket, mert szimpatikusak az alapján, amit a blogjukban megmutatnak saját magukból. Viszont, ha ki kellene emelnem valakiket, legszívesebben azt a három embert látnám, akiket a legrégebb óta követek - igaz, az egyikőjükkel már többször is boldogítottuk egymást. 🙃

Végül, de nem utolsó sorban a zene, ami szinte szóról-szóra leír engem.
Nem hittem volna, hogy ezzel fogok a legtöbbet szöszölni. Egyszerűen nincs olyan zene, ami leír engem - na, nem azért, mert leírhatatlan vagyok, de egyszerűen nem tudok erre megfelelő zenét mutatni. Ha már ennyire össze vagyok zavarodva emiatt, beteszem a Land of Confusion Disturbed verzióját. Egyébként nagyon sokat hallgattam egy időben, és a mai napig jólesik hallgatni, szóval talán annyira nem csalom meg a kérdést ezzel a válasszal.
Bocsi, ígérem, ha megvilágosodom ezügyben, külön bejegyzést szentelek annak a zenének.


Köszönöm a kérdéseket, Amy. Jó volt válaszolni, és a hetes a kedvenc számom. Ahogy látom, ez egy kicsit másfajta díj, örülök neki, hogy megalkottad. Úgy értelmeztem a szabályokat, hogy nekem nem kell új kérdéseket írnom, csak ezt továbbadnom, így Ao fogadd sok szeretettel. Ha gondolod itt is válaszolhatsz, vagy bejegyzésben is szívesen olvasom a válaszaidat. A Paintben összeütött gyors rajzodra kifejezetten kíváncsi lennék, valószínűleg egy öt másodperces vázlat is több, mint pofásra sikerülne. 😊
A többi ember, akinek tovább adnám, már megkapta: AmyBíbor és teo - cáfoljatok, ha tévedtem, és töltsétek ki bátran.

4 megjegyzés:

 1. Nekem nagyon tetszik az a nyuszi.Olyan sokat mondó a tekintete. Meg kellene csinálni plüssben is. :D :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Köszi. Vigyük el az Ikeába, csempésszük be a gyerekrajzok közé, hátha megcsinálják plüssként. :DDD

   Törlés
 2. Köszi Zsó a jelölést! Nem teljesen korrekt ide írni, eredetileg magamhoz terveztem, de mivel ott mostanában mindig kilométeres poszt van több témával, ezért csak halasztgattam. És mivel az a blog amúgy is privát, itt talán többet érek vele.

  1. Rajzolj valamit gyorsan Paintben vagy Photoshopban.
  Hirtelen a Paintstorm studio nyílt meg, az is paint, úgyhogy jöjjön hát a mestermű! Szigorúan az egérnél maradtam. Tessék, festettem neked egy teliholdas tóparti éjszakát.
  https://sta.sh/0pxe9w6vni8

  2. Egy sorozatban minek kellene történnie, hogy utána abbahagyd a nézését?
  A elnyújtják, mint a rétestésztát; vagy ha behoznak valami teljesen felesleges szálat, ami megváltoztatja az alap atmoszférát; tehát azt se szeretem, ha megváltozik a kezdő alaphangulat. Egy sorozat nyilván fejlődik, de amikor elveszti a varázsát és elkanyarodunk Kukutyin környékére, az nálam kasza.

  3. Mi a véleményed a felnőtt színezőkről?
  Biztos jó találmányok, biztosan szórakoztatóak is tudnak lenni, biztos vannak olyan emberek is, akik imádják, de nekem nincs szükségem rá. Elég a saját rajzaimat színezgetni. :D


  4. Ha nevelőszülőknél élnél, meg akarnád találni a vérszerinti szüleidet?
  Számomra alap, hogy tudjam, egyáltalán örökbefogadott vagyok. Egyébként pedig fogalmam sincs, mit akarnék abban a helyzetben. Ez komoly kérdés, nem tudok a hasamra csapva válaszolni. Hiába írnék ide valamit, lehet, úgyse úgy lenne a valóságban. És ez nyilván sok mindentől függ.

  5. Mindig is tetszett a neved, vagy meg akarod még változtatni?
  Természetesen én is utáltam az eredeti nevem, mint sokan mások a sajátjukat, de én többek között azért, mert szerintem túlságosan lágynak hangzik, miközben én sose éreztem magam egy "lágy" embernek. Mára már természetesen megbékéltem vele, nem változtatnám meg.

  6. Hogyan kezeled a konfliktusokat? Rosszul érint, vagy hamar megoldod?
  Ez is nyilván szituáció és ember függő. Ha olyan, ráhagyom, inkább bele se megyek; ha pedig amolyan, akkor kiállok magamért. És ritkán olyan is előfordul, hogy a büszkeségem miatt kötöm az ebet a karóhoz. Van, ami rosszul érint, van, ami nem. Általában gyorsan szeretem őket megoldani, nem szeretek ilyen dolgokon hosszasan őrlődni. (Kiviéve ha épp büszkéskedek, mert akkor a másiktól várom az első lépést.)

  7. Ki az, akivel nagyon szeretnél találkozni a blogolásból megismert emberek közül?
  Igazából konkrétan úgy senkivel sem szeretnék annnyira találkozni a való életben. :D No offense. Szerintem így is megvagyunk jól. Neten nem ápolok szoros kapcsolatokat, illetve akivel mégis csak, azzal már megtörtént a találka.

  Zene, ami szóról szóra leír engem: Kifejezetten nem szeretem az ilyen zenei kéréseket, mert szerintem egy darab olyan zene sincs, ami rólam íródott volna. De ha nagyon kell választani, akkor legyen Tove Lo-tól a Scream My Name. https://www.youtube.com/watch?v=X2D7BcyxRY4

  Nem jelölnék senkit. Jönnek az ünnepek, pihenjen mindenki!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönöm, hogy megválaszolgattad a kérdéseket. Teljesen megértem, hogy miért kommentben tetted, és nekem maximálisan megfelel így is. :)
   Ami a rajzot illeti, nem csalódtam. :D Kellemes hangulatú tópart, bár egyedül nem töltenék el egy éjszakát ott. :D
   Kezdek azon gondolkodni amúgy, vajon van-e olyan ember, aki alapból szereti a nevét. Úgy fest, az a ritkább dolog. :'D

   Törlés

Blogger | Sophyl Moments 2017-2018 | © Agata | WS | x x.