Zsófilózgatások, szubjektív meglátások, élmények és vélemények

Sophyl Moments

Sophyl Moments
Zsófilózgatások, szubjektív Zsófi élmények és vélemények gyűjtőhelye. Ezért is Sophyl, ezért is Moments. Pillanatszerű, rendszertelen rendszerű, Zsófiszerű, életszerű.

Zsófiaktuál

2018. április 4. 10:38
🙂 lelkesen szurkolok
🌅 süt a nap, kellemes tavaszi idő
📖 Jeff Lindsay: Dexter dicsfényben
📺 Naruto Shippuuden (500/380)
🎧 2 hours epic music mix

Szerverek közötti népvándorlás

Az elmúlt hónapokban elég nagy "pánik" övezte a G-Portált. Megváltozott a közösségi élet a 2006-2010-es évekhez képest, a GP Team sem olyan rettentő aktív, a versenyek is lappangóban, stb. Többen ezek miatt döntöttek úgy, hogy másik szerverre költöznek át (legyen az blogspot, wordpress vagy épp valami egészen más).

Én is elhagytam a szervert, mint látható, de egyáltalán nem a közösségi aktív élet hiánya, vagy a G-Portál esetleges jövőbeni megszűnése miatti félelem vezérelt a döntésem meghozatalában. Az ok egyszerű: az oldalam nem működött rendesen, sokszor belépni sem tudtam, mert állandóan hibát jelzett. Ha sikerült esetleg bejelentkeznem, akkor a posztot nem engedte publikálni a rendszer. Ha az véletlenül sikerült, akkor más modulok szerkesztése nem ment. Az idegeim tönkre, az oldalam pedig szépen lassan úgy látszott, hogy a levesbe megy. Írtam a Webmesternek, aki nem válaszolt egyébként azóta sem, ami elég szomorú, ezért hát döntöttem.
Lehet rólam gondolni bármit, de nem tervezek visszamenni. Annak ellenére, hogy a mai napig azt mondom: a G-Portál a kedvenc tárhelyem - és higgyétek el, van összehasonlítási alapom. Az évek során szerkesztettem livejournalen, wordpressen, blogspoton és még olyan szolgáltatóknál, mint az atw.hu vagy az extra.hu, illetve egyéb külföldi hostoknál, amikor html alapú honlapot szerkesztettem (régi szép idők, azt is imádtam). Mégis mindig visszahúzott a szívem G-Portálra azért, mert szerettem, megfelelt az elvárásaimnak az, amit nyújtani tudott, és kész. Azonban úgy éreztem, ezzel a problémával már nincsen kedvem hosszútávon küzdeni. Tegye a szívére a kezét és úgy mondja bárki, hogy nem zavarnák azok a problémák, amiket fentebb említettem.

Látom sokakon, hogy csalódás számukra, ha elhagyja valaki a G-Portált, és próbálnak mindenkit visszacsalogatni. Valahol ezt teljesen megértem - próbálják a közösségi életet megmenteni, és ez becsülendő. De úgy gondolom, hogy a közösségi élet nem attól függ, hogy melyik szerveren vezetem az oldalamat. Lehetek én aktív blogger közösségi tag úgyis, hogy közben a honlapomat itt vezetem, és nem ott.

A blogolás abszolút annak függvénye, hogy az illető milyen élethelyzetben van, mennyire van szabad kapacitása a hobbijára ugyanis most a hobbi bloggerekről beszélek, nem a hivatásosakról, mennyire érzi jól magát az oldalán, van-e feedback, stb. Nem szabad kötnünk az ebet a karóhoz. Én azt mondom, hogy tárhelytől függetlenül alkossunk közösséget, ami azért hellyel-közzel máris alakult valamerre, és remélhetőleg ennél csak jobb lesz. 😉

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogger | Sophyl Moments 2017-2018 | © Agata | WS | x x.