Zsófilózgatások, szubjektív meglátások, élmények és vélemények

Sophyl Moments

Sophyl Moments
Zsófilózgatások, szubjektív Zsófi élmények és vélemények gyűjtőhelye. Ezért is Sophyl, ezért is Moments. Pillanatszerű, rendszertelen rendszerű, Zsófiszerű, életszerű.

Zsófiaktuál

2018. április 4. 10:38
🙂 lelkesen szurkolok
🌅 süt a nap, kellemes tavaszi idő
📖 Jeff Lindsay: Dexter dicsfényben
📺 Naruto Shippuuden (500/380)
🎧 2 hours epic music mix

Boldog fórumos idők

Elkapott a nosztalgia hirtelenjében. Biztosan van köztetek olyan, aki fórumozott, vagy akár a mai napig nyomja az ipart. Nos, én is tartoztam ebbe a csoportba. Az én törzshelyem, nagy animefanként, az még a réges-régen létező A+ vagy Anime+ tv-csatorna honlapjához tartozó fórum volt. Viszonylag sokáig fórumoztam, bár komoly barátságokra én nem tettem szert általa, mint sokan mások, de nagyon szerettem. A fórumos nevem, hű volt ahhoz, hogy mennyire gyerek voltam még, és éppen melyik anime volt a kedvencem: Kagome92. Nagyon durva. 😅 Főleg úgy durva, hogy annyira azért nem is szerettem Kagomét, hogy róla nevezzem el magam, de ez jutott akkoriban. Vállba veregetem gyermek Zsófikát érte.

Emlékszem, nagyon-nagyon szerettem, de aztán ez a lelkesedés idővel, ki tudja, hogy miért, alább hagyott. Egy darabig utána nem kerestem ilyen elfoglaltságot. Elvoltam online életterem egyéb szegleteiben, mint a saját honlapom, vagy akár honlapjaim. Ugyanis nem úgy van az, hogy volt egy oldalam, aztán hello - volt egy elég hardcore honlapszerkesztő időszakom, mikor több oldalt is szerkesztettem akár társszerkesztői státuszban. Annyira menő és utólag visszatekintve maximálisan szívmelengető időszak volt ez. Lehet, hogy "kockaság", de én büszke vagyok rá, hogy ezt a platformot is kiélveztem akkoriban, mindamellett, hogy imádtam a szabadban is tölteni az időmet az aktuális barátnőm társaságában. Nem voltam vészesen számítógéphez gyógyulva, be volt tartva a napi gép-idő, amit szüleim osztottak be köztünk, és maximálisan elég is volt.

A későbbiekben ismét visszataláltam a fórumos világba egy gimis osztálytársamnak köszönhetően. Ekkor már a Mondo magazin fórumán rontottam a levegőt. Közel sem voltam annyira aktív, mint annak idején az A+-on, de azért ott is szerettem írogatni. Akkoriban nem is feltétlenül az anime-szeretetem miatt volt érdekes számomra, hanem újonnan tombolt a doramák iránti szerelmem, meg a j-rock, j-pop témaköre volt rendkívül csábító.

Jó volt, szép volt. Számos újdonságot ismertem meg általa a fanatizmusom színterén, úgyhogy még hasznosnak is mondanám, hogy éltem a fórumozás adta lehetőséggel. Bár érdekes módon, mint már említettem, online barátságokat nekem kevéssé hozott. Inkább a honlapozás révén ismertem meg számomra fontos embereket, de nem vagyunk egyformák.
Vannak esetleg nosztalgia élményeid a fórumozással kapcsolatosan?

2 megjegyzés:

 1. Én is rengeteget fórumoztam kiskoromban. A fórumlistán köztük volt nekem is A+ és Mondo fórumai is. Nekem nagyon hiányoznak ezek az idők, mert én nagyon szerettem mindig is fórumozni, mások véleményére kíváncsi voltam egy adott témán belül, megadta a lehetőséget rá, hogy hasonló érdeklődésű emberekre találjak, mint ami az enyém. ^^

  Közbe nekem is ugyanez ment le, hogy egyszer fórumon éltem ki a közösségi életem bizonyos részét, közbe meg weboldalakat szerkesztettem. Ahogy te is írtad, szívmelengető emlékek ugranak be, ha visszagondolok ezekre az időkre. És a legfontosabb, hogy ez a sok számítőgép előtti kikapcsolódás meg hobbi, nem vette el az időmet a magánéletemtől és az akkori barátaimtól se. Ellenben sokkal szélesebb lett a szemléletem annak köszönhetően, hogy más fórumozók véleményét olvasgattam vagy beszéltem velük. ^^

  Üdv,
  Asuna

  asuna.gportal.hu

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Asuna!
   Kaptam emailt, hogy hozzászóltál, ellenben itt nem láttam a megjegyzések között. Bevallom, halvány lila gőzöm nincs, hogy miért nem jelent meg. Utólagos engedelmeddel, most, hogy géphez ültem, betettem az emailben kapott kommentet ide, hogy reagálhassak rá. :)

   Igen, tök jól megfogalmaztad a lényeget, amit én is szerettem benne. Szerintem is hozzátesz az ember szemléletéhez, meg úgy egyáltalán - minden, amit csinálunk az előnyünkre szolgálhat, ha rendesen élünk vele. :)
   Köszönöm, hogy írtál Asuna. :)

   Törlés

Blogger | Sophyl Moments 2017-2018 | © Agata | WS | x x.