Zsófilózgatások, szubjektív meglátások, élmények és vélemények

Sophyl Moments

Sophyl Moments
Zsófilózgatások, szubjektív Zsófi élmények és vélemények gyűjtőhelye. Ezért is Sophyl, ezért is Moments. Pillanatszerű, rendszertelen rendszerű, Zsófiszerű, életszerű.

Zsófiaktuál

2018. április 4. 10:38
🙂 lelkesen szurkolok
🌅 süt a nap, kellemes tavaszi idő
📖 Jeff Lindsay: Dexter dicsfényben
📺 Naruto Shippuuden (500/380)
🎧 2 hours epic music mix

Blogger TAG

Ha már elkalandoztam új vizekre az amott részletesen taglalt okokból, gondoltam hozok egy blogolással kapcsolatos kérdéssort, hogy stílusosan kezdjem el az itteni "pályafutásomat". A kérdéseket Ninaa blogján láttam utoljára, a kérdéssort pedig Dzseni alkotta meg, úgyhogy ezúton is köszönöm nekik. Essünk is neki!


1. Mióta blogolsz, és miért kezdted el?
Bevallom, pontos dátumot nem is tudok mondani, és megindokolni sem tudom - egyszerűen kialakult. 2007 vége, 2008 első fele lehet a kezdet, ugyanis tudom, hogy volt egy honlapom a G-Portálon, amit nagyon-nagyon szerettem. Ott még semmi ilyesmi nem volt, ám miután fejlődés céljából továbbléptem, és átköltöztettem egy másik tárhelyre, ahol már html kódolású honlapom lett, akkor kezdtem a frissítések mellé egyre több személyes jellegű rizsát hozzáfűzni. Végül az oldalaim alakulásával egyre kevesebb lett a tartalmi újdonság, és egyre több lett a dumám, úgyhogy legyen 2008.

2. Voltak negatív élményeid a blogolással kapcsolatban?
Hogyne lettek volna. Nem hinném, hogy létezik olyan blogger, vagy honlapszerkesztő, akinek legalább egy ember ne szólt volna be valamiért. Ettől függetlenül én nagyon szerencsésnek tartom magam, mert olyan rengeteg sok troll nem környékezett meg soha, nem keveredtem "online háborúkba" és többnyire pozitív feedback érkezett, vagy semmilyen. Leszámítva azt az x darabot, amelyekre jól emlékszem és vagy okultam belőlük, vagy próbálom elfelejteni.

3. Miért szeretsz írni?
Mert jó érzés kifejezésre juttatni az élményeimet és a gondolatfüzéreimet. Világéletemben szerettem fogalmazni, ezt áltisis koromból alátámaszthatnák a szüleim, vagy a tanáraim, ha szükség lenne rá. Örömmel vetettem bele magam a fogalmazással kapcsolatos házi feladatokba, szerettem, mert úgy éreztem, hogy megy. A mai napig úgy vagyok vele, hogy nem élvezhetetlenek az írásaim, még ha nem is kimagaslóan érdekesek, vagy különlegesek. Számomra mindenképp fontosak, és nagy örömömre szolgál, ha másokat is érdekelnek a soraim.

4. Miért pont abban a témában írsz, amiben írsz?
Talán ez az én nagy hibám, de nincs egy konkrét téma, amiben írnék. Korábban volt már párommal ezzel kapcsolatban egy beszélgetésem (olyan aranyos, hogy mindig meghallgatja a blogolással kapcsolatos kínlódásomat, és még őszinte érdeklődést is mutat ez iránt 😍). Mondta az előző költözésemkor, hogy próbáljak kialakítani esetleg egy fő témát, ami köré építem az oldalt. Viszont az az igazság, hogy nekem ez nem megy. Annyira ad hoc módon írok, annyira érzés-, élmény- és ihlet-orientáltan, hogy teljes mértékben elképzelhetetlen számomra, hogy egy téma köré zárjam a gondolataimat. Bár könnyen lehet, hogy még csak nem találtam meg a tökéletes témát. Száz szónak is egy a vége: mindenről írok inkább, ami szembejön velem, és arra érdemesnek tartom.

5. Hány nap alatt szoktál megírni egy cikket?
Nem szeretem cikknek hívni őket, mert nem vagyok igazi író, aki tényleg ír. Csak egy ember vagyok, aki szeret írni, és űzi a hobbiját. Mivel nagyon spontán írom a bejegyzéseimet, ezért egy nap (igazából néhány óra) alatt simán megvan. Ritka az, ha tovább írok egy bejegyzést, és kb. csak akkor fordul elő, ha esetleg sorozatnak szánom, vagy komolyabb utánajárást igényel a téma. Ilyen volt például a korábban elkezdett motiváló magyarock sorozat, amiből szégyenszemre továbbra sem írtam folytatást, de nem felejtem el, továbbra is tervezem megírni a folytatást, és emiatt azt az egyet, ami már kész, át fogom ide hozni.

6. Milyen gyakran posztolsz?
Továbbra is csak az előző két kérdésben taglalt spontaneitásomra hivatkozva: változó. Van, hogy csak egy-két-három nap telik el két bejegyzés között, de sajnos előfordul, hogy egy, vagy akár több hét is. Ez idő függvénye is, hogy épp mennyire vagyok leterhelve, illetve az sem mindegy, hogy mennyire találok olyan témát, amit érdemes megragadni.

7. Mely blogokat szoktad látogatni még?
A kedvenceim olvashatók az oldalon is, azon kívül pedig ahova kilyukadok. Témában nem válogatok, de nem titok, hogy szeretem a vegyes témájú, személyesebb hangvételű blogokat. Bár igazából, ha a blogger stílusa bejön, akkor majdnem mindegy a téma.

8. Vannak blogger barátaid?
Van egy. ^^
Köszönöm, hogy elolvastad. Ha esetleg te is blogolsz, vidd nyugodtan és/vagy oszd meg velem a te válaszaidat is valamilyen formában. Örömmel elolvasom.

2 megjegyzés:

 1. Úgy örülök, hogy egyre több oldalon látom ezt a TAG-et, pedig mikor gondolkodtam a kérdéseket, hogy miket is írjak bele féltem, hogy senki nem fogja "elvinni és kitölteni". De úgy látom, hogy akkor volt értelme megosztani és nem magamba tartani ezt a TAG-et. :)
  Nagyon jó lett a cikk. Örülök, hogy ezeket is megtudhattam rólad! :)
  Puszi:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Oh, szóval ez eredendően a te találmányod. Na, ebben az esetben téged is belinkellek a bejegyzésben, mert ugyan láttam, hogy Ninaa tőled hozta el, de bevallom, nem figyeltem, hogy ez eredendően a te találmányod. :)
   Köszönöm, hogy elolvastad és igazán örülök, hogy tetszett. ^^

   Törlés

Blogger | Sophyl Moments 2017-2018 | © Agata | WS | x x.